RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


The rise of the dead
Ένα αχτύπητο αστυνομικό δίδυμο,στο κατόπι ενός κατά συρροήν δολοφόνου που μοιάζει να έρχεται από την χώρα των νεκρών , ξυπνώντας μνήμες που πονάνε και θέτοντας αμείλικτα ερωτήματα.
Police line..do not cross.

Σ' ένα ερημικό μισοερειπωμένο σπίτι έξω από το Λος Άντζελες ανακαλύπτεται το άψυχο σώμα μιας νεαρής γυναίκας και για τον Ρόμπερτ Χάντερ ξεκινάει ένας εφιάλτης. Στον αυχένα του θύματος, είναι χαραγμένος ένας παράξενος διπλός σταυρός, το σήμα κατατεθέν ενός ψυχοπαθούς που ήταν γνωστός ως ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού ο οποίος όμως εκτελέσθηκε πριν δύο χρόνια.

Modus operandi

Στο συγγραφικό του ντεμπούτο ο Cris Carter πλάθει με τα πιο σκληρά υλικά τον κεντρικό ήρωα , κατατρεγμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος και τον ρίχνει στο κατόπι ενός κατά συρροήν δολοφόνου.
Ανακατεύοντας με μαεστρία την προσωπική και επαγγελματική ζωή μιας ιδιοφυΐας , το παρελθόν αλλά και το παρόν, μαζί με τον συνεργάτη του προσπαθούν να διαλευκάνουν μία υπόθεση που ξυπνά τους χειρότερους εφιάλτες του αλλά και που ρίχνει αλάτι στις πληγές του που ακόμα αιμορραγούν.
Ο δολοφόνος μοιάζει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά αλλάζοντας κάθε φορά την τακτική του δημιουργώντας πλήγμα στους αστυνομικούς κόλπους.

Ένα δυνατό ξεκίνημα από τον ιταλικής καταγωγής Carter ο οποίος διαθέτει τη δεξιοτεχνία που απαιτείται για να αποδώσει με τρόπο θεαματικό μία εκρηκτική ιστορία.
Ο συγγραφέας του βιβλίου έχοντας σπουδάσει ψυχολογία με ειδίκευση στην εγκληματική συμπεριφορά και έχοντας πάρει συνεντεύξεις από πολλούς εγκληματίες αλλά και σίριαλ killers γνωρίζει πολύ καλά πως θα εκτοξεύσει στα ύψη την αδρεναλίνη του αναγνώστη χρησιμοποιώντας έντονες περιγραφές με σασπένς και μυστήριο αλλά και με σκηνές που σοκάρουν με την ωμή περιγραφή τους.

Η ιστορία ξεκινά πάρα πολύ δυναμικά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του flashback και συνεχίζει έτσι σε όλη τη διάρκεια της παρασύροντας τον αναγνώστη σε ένα
ταξίδι στο μυαλό των κατά συρροή δολοφόνων.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες και οι κινηματογραφικές περιγραφές αλλά και τα ειδεχθή εγκλήματα κρατούν δέσμιο στις σελίδες τον αναγνώστη διαβάζοντας με κομμένη την ανάσα .
Αν και η γραφή του είναι απλοϊκή σοκάρει με τον τρόπο που περιγράφει το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης αλλά και της ανθρώπινης φύσης.
Σκιαγραφεί μία ιστορία με αρκετά έξυπνο τρόπο που σε πολλούς μπορεί να φαντάζει πολλές φορές υπερβολική ή να του καταλογίσουν κάποιες μικρές παρατυπίες λόγω συγγραφικής απειρίας αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Κάρτερ είναι η νέα εμμονή.

Αν κάποιος γνωρίζει πώς να εντρυφήσει στο μυαλό των κατά συρροή δολοφόνων αλλά και όσα τους οδηγούν στα απεχθή εγκλήματα και στην λεπτή γραμμή που θέτει τα όρια του καλού και του κακού ο Carter είναι κορυφαίος στο να πλάθει χαρακτήρες που σοκάρουν με τις αποτρόπαιες πράξεις τους.
Ωμό και σατανικά ευρηματικό.Θα σας συνεπάρει από την πρώτη σελίδα και αν και καθυστερημένα πρέπει και εσείς να γνωριστείτε με την νέα εμμονή που ακούει στο όνομα Carter.

Βαθμολογία: 8.5/ 10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου