RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ο ΚΑΣΤΑΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

Σκληρός ,ανελέητος και βάναυσος ο καστανάνθρωπος έρχεται να ταράξει τα νερά της αστυνομικής λογοτεχνίας και να μυήσει τους λάτρεις του είδους στην εθιστική γραφή του Soren Sveistrup που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Ο γνωστός δημιουργός της συγκλονιστικής σειράς the killing στο πρωτόλειό του σαγηνεύει και σοκάρει με ένα φρικιαστικό και αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο κινείται ταυτόχρονα και στα όρια του ψυχολογικού θρίλερ και βυθίζει τους αναγνώστες σε μία νοσηρή ιστορία αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο μυθιστόρημα το απόλυτο page turner και ένα από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία αυτής της χρονιάς που είμαι σίγουρη ότι θα συζητηθεί πάρα πολύ.

Στο ύφος των nordic noir μυθιστορημάτων και με μία εξαιρετική μετάφραση από τον Βαγγέλη Γιαννίση ο συγγραφέας του βιβλίου μας ταξιδεύει στην Κοπεγχάγη και μας συστήνει τον καστανάνθρωπο που θα ριζώσει για τα καλά στην καρδιά μας, στους εφιάλτες μας αλλά και στις βιβλιοθήκες μας.

Ένας ψυχοπαθής τρομοκρατεί την Κοπεγχάγη αφήνοντας στον τόπο του εγκλήματος μία μικρή κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα.
Η διεύθυνση των εγκληματολογικών ερευνών θα βρεθεί μπροστά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη .
Το αποτύπωμά ανήκει σε ένα κορίτσι που έχει απαχθεί και δολοφονήθει ένα χρόνο πριν.

Με μία εκρηκτική και αιματηρή εισαγωγή που κόβει την ανάσα προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας,δέος και έντονη ταχυπαλμία ο συγγραφέας εγκλωβίζει τον αναγνώστη στα δίχτυα ενός σειριακού δολοφόνου με μία παράξενη υπογραφή.
Μία κούκλα από κάστανα θα στοιχειώσει τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών αλλά και τους αναγνώστες οδηγώντας μας σταδιακά στην παράνοια αλλά και στην επίλυση αυτής της ανατρεπτικής και σκοτεινής ιστορίας.
Ο Soren Sveistrup διεθνώς αναγνωρισμένος σεναριογράφος της δανέζικης σειράς the killing, η οποία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία καθώς επίσης και σεναριογράφος της ταινίας ο χιονάνθρωπος που βασίζεται στο βιβλίο του Jo Nesbo είμαι σίγουρη ότι θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο μέλλον καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία που έχουν πέσει στα χέρια μου.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους.
Κουβαλώντας στις πλάτες του την εμπειρία μιας τεράστιας κινηματογραφικής επιτυχίας η συγκεκριμένη του δεξιοτεχνία έχει μεταφερθεί στο χαρτί κάνοντας τον αναγνώστη να συμμετέχει σε μία έρευνα που κόβει την ανάσα μέσα από τις απίστευτα κινηματογραφικές εικόνες και περιγραφές και μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του Soren Sveistrup.
Ελίσσεται με μαεστρία ανάμεσα στο αστυνομικό και στο ψυχολογικό θρίλερ.

Ένα αχτύπητο δίδυμο που όμοιό του θεωρώ ότι δεν έχει υπάρξει σε αστυνομικό βιβλίο προσπαθεί να ακολουθήσει τα ίχνη του μανιακού και διεστραμμένου δολοφόνου προκειμένου να σωθούν αθώες ζωές.
Ο καστανάνθρωπος βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά χλευάζοντας τις προσπάθειες της αστυνομίας.

Αναμειγνύοντας με ευφυές τρόπο την προσωπική ζωή των δύο κεντρικών ηρώων, την αστυνομική πλοκή ,το μυστήριο , τις έρευνες, τις ανακρίσεις και τον κινηματογραφικό παλμό οδηγεί κάθε φορά το μυαλό του αναγνώστη σε διαφορετική κατεύθυνση μέχρι την τελική ανατροπή.
Από τη στιγμή που θα πιάσεις το βιβλίο αυτό στα χέρια σου δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσεις.

Το μυθιστόρημα περιέχει ιδιαίτερα σκληρές και φρικιαστικές σκηνές, που διεισδύουν στα μύχια της ψυχής και του μυαλού του αναγνώστη με χειρουργικό τρόπο,μελετημένα όλα σωστά μέχρι και την παραμικρή και αιματηρή λεπτομέρεια .
Τα κοινωνικά ζητήματα που προσπαθεί να αναδείξει ο συγγραφέας μέσα από αυτή την φρικιαστική ιστορία δεν είναι από αυτά που γενικά διαβάζονται εύκολα καθώς αφορούν παιδική κακοποίηση, παιδική πορνογραφία και πολλά ακόμα που θα δέσουν κόμπο το στομάχι του αναγνώστη.

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο,οι έρευνες οδηγούν σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια και οι εφιάλτες ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες.
Ένα από τα καλύτερα αστυνομικά που έχουν πέσει στα χέρια μου και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Κανείς δεν είναι ασφαλής...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου