RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΡΤΑ

Ροκ και κλασική μουσική , ένας ήρωας που μισεί και απεχθάνεται το ανθρώπινο είδος,αλλά έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους μου ήρωες, και ένα σπίτι με μία κόκκινη πόρτα η οποία σε προκαλεί να την ανοίξεις και να ανακαλύψεις ότι κρύβεται πίσω από αυτήν.
Τα μυστικά ξεχύνονται και έρχονται να βάψουν με άλικο χρώμα τα πάντα στο πέρασμά τους.
Η ζωή του κεντρικού ήρωα ξεδι
πλώνεται μπροστά στα μάτια σου σαν ταινία.
Ζοφερή ,γεμάτη έρεβος, παράνοια, απελπισία και μοναξιά.

Μαύρο σαν το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής και κόκκινο σαν το αίμα - χρώματα που τελικά δεν επιλέχθηκαν τυχαία- το εξώφυλλο από το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Μαργιωρή σε καλωσορίζει και ανοίγει την κόκκινη πόρτα του για να γνωρίσεις τον ιδιόμορφο κύριο Αδαμόπουλο και σε προϊδεάζει για ένα σκοτεινό μυθιστόρημα το οποίο εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση αλλά και όλα αυτά που μας διαμορφώνουν ως προσωπικότητες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που μας στιγματίζουν στην παιδική μας ηλικία.



Ο κύριος Αδαμόπουλος μισεί τα πάντα.
Βασικά μισεί οτιδήποτε υπάρχει δίπλα του και αναπνέει , μισεί τις γυναίκες, τους συναδέλφους του και κυρίως ένα τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Μισάνθρωπος, αντικοινωνικός, με ένα σκοτεινό παρελθόν το οποίο τον κρατάει δέσμιο , γίνεται το όχημα μέσω του οποίου ο συγγραφέας εκφράζει τους κοινωνικούς προβληματισμούς του αναφορικά με την μοναχικότητα των ανθρώπων, τα γεγονότα της παιδικής μας ηλικίας που μας σημαδεύουν και μας καθορίζουν, την περιθωριοποίηση των διαφορετικών ανθρώπων αλλά και την έλλειψη της αγάπης.

Το δεύτερο βιβλίο του Βαγγέλη Μαργιωρή είναι ένα ψυχολογικό αστυνομικό μυθιστόρημα με ιδιαίτερη πλοκή και ακόμα πιο ιδιαίτερους
χαρακτήρες, οι οποίοι χτίζονται σταδιακά μέσα σε μία έντονη και υποβλητική ατμόσφαιρα.
Με μεστή γραφή και χωρίς περιττές περιγραφές εστιάζει περισσότερο στην εμβάθυνση των χαρακτήρων και σε ότι τους έχει στιγματίσει οδηγώντας τους σε άνομες πράξεις.
Όσο προχώρα η ανάγνωση τόσο περισσότερο ο αναγνώστης καλείται να εξιχνιάσει ποια είναι τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την ιδιαίτερη προσωπικότητα του κεντρικού ήρωα και να συνδέσει τα γεγονότα όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία.

Η αφήγηση μοιράζεται ανάμεσα στη ζωή του κεντρικού ήρωα και στην αστυνομική έρευνα.
Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν βοηθώντας στην αποσαφήνιση αλλά και στην αποτύπωση των ψυχολογικών ασταθειών των ηρώων.
Αυτό που κάνει το βιβλίο να ξεχωρίζει είναι η καθηλωτική πλοκή του.
Συγκλονίζει η σκληρότητα του και ο τρόπος που σκιαγραφεί ο συγγραφέας σε βαθύτερο επίπεδο τους ψυχωτικούς χαρακτήρες.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μου έκανε τρομερή εντύπωση καθώς ο συγγραφέας έχει καταφέρει να πλάσει μία σκοτεινή ιστορία χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει, εμβαθύνοντας σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και αξία.
Μυστήριο και ανατροπές οδηγούν σε ένα συνταρακτικό φινάλε που μπορεί από πολλούς να είναι ήδη ξεκάθαρο από τη μέση του βιβλίου και μετά αλλά σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός και ο Βαγγέλης Μαργιωρής κατάφερε με αυτό το βιβλίο να μας εντυπωσιάσει.

Ζοφερό και άκρως σκοτεινό ξεδιπλώνει μια ανθρώπινη ιστορία με πρωτόγνωρη ορμή και την μετουσιώνει σε ένα αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ το οποίο σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Ο Βαγγέλης Μαργιωρής περιγράφει την καταβύθιση στα πιο ανήλιαγα σημεία της ανθρώπινης ψυχής
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου