RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ζωές και ψυχές ρημαγμένες, αλυσοδεμένες με τα μυστικά και τα λάθη του παρελθόντος, ξετυλίγονται σιγά-σιγά σαν αρχαία τραγωδία και επιζητούν τη λύτρωση αφού πρώτα ξορκίσουν τους φόβους μας,τις αδυναμίες και τα πάθη μας.
Πιστεύετε στους αγγέλους;
Όχι αυτούς με τα άσπρα φτερά και το φωτοστέφανο αλλά τους άλλους , εκείνους που περπατούν ανάμεσα μας αόρατοι μέχρι την στιγμή που το πεπρωμένο μας θα συναντηθεί με την ομορφιά της ψυχής τους.
Αυτούς που βρίσκονται στη Γη.
Αυτοί που έρχονται στην ζωή μας για να πάρουν στα χέρια τους την κομματιασμένη,την προδομένη ,την ρημαγμένη,την δολοφονημένη μας καρδιά και με ένα ζεστό χάδι να την δώσουν ζωή και ανάσα ξανά.
Αυτοί που θα γίνουν η ελπίδα μας και οι ζέστες φτερούγες τους θα μας αγκαλιάσουν και θα μας οδηγήσουν στο φως τραβώντας από πάνω μας το πέπλο της δυστυχίας και της θλίψης.

Το άψυχο σώμα μιας μητέρας, ένα βρέφος βουτηγμένο στο αίμα και η εξαφάνιση της μικρής Φένιας ανοίγουν την σκηνή αλλά και τους ασκούς του Αιόλου και από μέσα ξεχύνονται άγγελοι αλλά και δαίμονες που θα μας οδηγήσουν στην νύχτα της αλήθειας αλλά και σε ένα συνταρακτικό ταξίδι στο χρόνο, εκεί που γράφεται η ιστορία των ηρώων μέσα από ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων .
Η Φένια θα γίνει η κόρη όλων μας που θα μας διδάξει την δύναμη που κρύβουμε στα σπλάχνα μας,ο ηλικιωμένος Διονύσης θα κάνει την καρδιά μας χίλια κομμάτια,θα φέρει ποτάμια από δάκρυα στα μάτια σας και η Ελευθερία θα γίνει χαμόγελο αλλά και εκείνο το λουλούδι που ανθίζει μέσα στα χαλάσματα.

Μια ιστορία που υμνεί την ανθρωπιά και την αγάπη.
Μια ιστορία που πυροβολεί κατάστηθα αυτούς που δολοφονούν χωρίς δισταγμό ψυχές, καρδιές και ζωές στο βωμό του εγώ τους και της ματαιοδοξίας τους.
Ένα βιβλίο για τις λάθος επιλογές και το πεπρωμένο.
Μια ιστορία για τις αλήθειες που είναι μπροστά μας και εμείς από φόβο, από αδυναμία , από ντροπή ή τυφλωμένοι από τον έρωτα αδυνατούμε να αντικρίσουμε.

Ο κύριος Πετρουλάκης στο έβδομο βιβλίο του μας ταξιδεύει από την Ιθάκη στα χρόνια του Εμφυλίου ,στην Αθήνα του σήμερα αλλά και στα βουνά της Ευρυτανίας μέσα από μεθυστικές περιγραφές της φύσης.
Δημιουργεί ένα έργο απίστευτης έντασης και ομορφιάς που παρασύρει τον αναγνώστη αλλά γίνεται και η αφορμή για ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης που θα μας οδηγήσει να σκάψουμε βαθιά στα εσώψυχα μας και να αναζητήσουμε όλα αυτά που θα οδηγήσουν και εμάς στη νύχτα της δική μας αλήθειας.
Πόσο αγαπήσαμε, πόσο αγαπηθήκαμε πόσο άδολα μπορούμε να μοιράσουμε τη καρδιά μας,την καλοσύνη μας, την ανθρωπιά μας.
Πόση δύναμη είχαμε να συγχωρήσουμε αυτούς που μας πρόδωσαν και μας πλήγωσαν , να επουλώσουμε τις πληγές μας και να χαμογελάσουμε ξανά στη ζωή.
Ο συγγραφέας σμιλεύει αριστοτεχνικά ήρωες που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας σε ένα ταξίδι ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν όπου μια αόρατη κλωστή δένει περίτεχνα ανθρώπους, ζωές και πεπρωμένα με τρόπο πολύπλοκο αλλά και σπαρακτικό.
Η αφήγηση κρατά δέσμιο τον αναγνώστη, στήνει στον τοίχο τις συνειδήσεις και τη λογική , ξεγυμνώνει όλους μας από τις ενοχές μας και κραυγάζει να τολμήσουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα
Γίνεται ο φάρος μας ,το χρυσό αστέρι που θα καθοδηγήσει τους ήρωες αλλά και τους αναγνώστες στην λύτρωση μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία όπου οι διαλυμένες ζωές των ηρώων θρυμματίζονται και μέσα από τα σπασμένα κομμάτια ξεπροβάλλει η συνταρακτική αλήθεια ,οι ενοχές και τα εγκλήματα τους.
Ένα δυνατό κοινωνικό μυθιστόρημα που ακροβατεί ανάμεσα στο φώς και στο σκοταδι.
Ένα κουβάρι συναισθημάτων.
Χαρά και λύπη, αγάπη και πόνος, συγχώρεση και εκδίκηση, έρωτας και μίσος

Ένα ταξίδι στα απύθμενα και ανήλιαγα σημεία της ανθρώπινης ύπαρξης όπου δημιουργεί έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις στους αναγνώστες κάνοντας μας κοινωνούς των σκέψεων και των πράξεών των ηρώων.

Αυτό το βιβλίο έχει την δύναμη να σε ρουφήξει μέσα στις σελίδες του από την ώρα που ανοίγει η αυλαία με μια καθηλωτική αφήγηση που διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα το σώμα σου.
Ο κύριος Πετρουλάκης γίνεται μάγος και χάνεται μαζί με τους ήρωες του στα βάθη του χρόνου και εμφανίζεται ξανά στο παρόν για να συνεχίσει την πορεία τους μέσα στον χρόνο.
Μια πορεία που ύφαιναν οι μοίρες αλλά και οι πράξεις τους.
Ελίσσεται περίτεχνα στο χθες και στο σήμερα αλλάζοντας με τρόπο αριστοτεχνικό το ύφος,τα συναισθήματα και τα γεγονότα.

Ένα βιβλίο που σε συγκινεί,σε ξεπερνά ,σε στοιχειώνει.
Ένας χείμαρρος συναισθημάτων με καταιγιστική πλοκή που αφήνει ξέπνοο τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή.
Ένας καμβάς χρωμάτων, συναισθημάτων με την μοναδική πινελιά και υπογραφή του κυρίου Πετρουλάκη.
Ένα χρόνο τώρα αναμονή για το επόμενο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου