RSS

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΓΙΑΡΚ

Νομίζω ήρθε η ώρα να συστήσω σε εσάς αλλά και στους μικρότερους φίλους μας το Γιάρκ.
Ένα τριχωτό τερατάκι που λατρεύει τα μικρά παιδιά καθώς αυτά αποτελούν τον πιο εκλεκτό μεζέ του.
Αυτό το αξιολάτρευτο τριχωτό τέρας με τα τεράστια μυτερά δόντια του τρελαίνεται για τους λιλιπούτειους φίλους μας.

Λαχταρά να γευτεί και να γλείψει τα τραγανά κοκαλάκια τους και του τρέχουν τα σάλια σαν σκέφτεται την καραμελένια γεύση που έχουν τα ζουμερά ματάκια τους.
Όμως αυτό το αξιαγάπητο αλλά και τρομερό τερατάκι έχει μια ιδιαιτερότητα και μια μεγάλη αδυναμία.
Λατρεύει την γεύση των καλών παιδιών καθώς τα κακομαθημένα και κακά παιδιά του προκαλούν καούρα στο στομάχι .

Αυτό το βιβλίο μου τράβηξε την προσοχή από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.
Ένας μικρός θησαυρός για αυτούς που ψάχνουν να διαβάσουν κάτι διαφορετικό, ευφυές, γεμάτο αστείες και ευχάριστες στιγμές.
Μια ανατρεπτική και πανέξυπνη ιστορία, διαποτισμένη με ευαισθησία, μικρές δόσεις τρόμου και απίστευτη συγκίνηση.

Πάντα έτρεφα μια ιδιαίτερη αδυναμία σε εκείνα τα σκοτεινά και τρομακτικά τέρατα που κρύβονταν μέσα στις παιδικές ντουλάπες μας, απομονωμένα και με το βαρύ στίγμα του "κακού" να τα συνοδεύει στις αφηγήσεις των μεγάλων που ήθελαν να μας τρομάξουν για να φάμε όλο μας το φαγητό και για να γίνουμε καλύτερα παιδιά ώστε να μην κινδυνεύουμε από τα κοφτερά τους δόντια

Οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν ένα απίστευτο βιβλίο γεμάτο εικόνες και ομορφιές μέσα από τα μάτια του φόβου των μικρών μας φίλων.
Αυτό το θεσπέσιο βιβλιαράκι του Μπετράν Σαντίνι με εικονογράφηση από τον Λοράν Γκαπαγιάρ κρύβει τόση αγάπη και τόσα μηνύματα στις σελίδες του που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους.
Η εξαιρετική μετάφραση από την γαλλική γλώσσα έχει διατηρήσει τις ποιητικές αποχρώσεις και την μελωδία του κειμένου που πολλές φορές θυμίζει ένα υπέροχο ποίημα με τις ομοιοκαταληξίες του, δίνοντας μια λυρική απόχρωση με πολλές όμως στιγμές χιούμορ που θα σας κάνουν να κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια.

Ένα σκοτεινό παραμύθι που κρύβει τόση ζεστασιά , τόση τρυφερότητα που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην αγαπήσετε αυτό το τριχωτό πλάσμα το οποίο ζήτα απεγνωσμένα αγάπη.
Μην φοβάστε,πάρτε τα μικρά παιδιά σας αγκαλιά, καθίστε στον καναπέ σας το βράδυ, σκεπασμένοι κάτω από τις ζεστές κουβέρτες σας και αφήστε τα μάτια τους να χαϊδέψουν με όλη την τρυφερότητα αυτό το ξεχωριστό βιβλιαράκι με την απίστευτη και υπέροχη εικονογράφηση που μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου